Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K článku je dobré doplnit, že konceptuálním rámcem akcí tohoto typu je tzv. občanská neposlušnost, přičemž tu lze pokládat za legitimní i když v jejím rámci dojde k porušení zákona, pakliže aktéři jsou ochotni přijmout právní důsledky svého jednání.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ob%C4%8Dansk%C3%A1_neposlu%C5%A1nost

0 1
možnosti

Tak omezování ostatních opravdu není občanskou neposlušností. Ani úvahou, ani z definice, na kterou se odvoláváte.

1 0
možnosti

a chcete vedet, proc na vas policejni slozky vzaly slzak ? inu prave proto, ze jste vedome porusoval zakon. jednoduche, proste, fungujici ...

policie tady opravdu neni od toho, aby zasahovala podle nejakych sympatii ... policie ma zajistit dodrzovani zakonu, a v teto discipline jste v patek skoncili na peknem druhem miste.

5 0
možnosti

I když nemám s dělnickou stranou nic společného, tak jako vy se stavíte za nějaké myšlenky, tak já se stavím proti sociopatickému multikulturalismu, proti pozitivní diskriminaci, proti příjímání imigrantů, proti sociálnímu inženýrství.Nevím jak vy, ale jsem realista, a všechny ty nešvary co jsem vyjmenoval Evropu ženou do záhuby, a pokud si to neuvědomujete vy, je to smutné.:-)

5 0
možnosti
Foto

Koukám, že "nejste nacista, ale..."

0 4
možnosti
Foto

Vlastně nevím, proč by to, že se někam na veřejném prostranství postavím mělo být porušením zákona. Tak jako měli Vandas a spol. právo vyjádřit své názory, tak máte toto právo i vy. Policie se do toho neměla moc plést. A pokud jste někomu bránil ve svobodě pohybu, měl jste dostat přes držku a bylo by to vyřešeno.

8 0
možnosti

Plešáci si ten prostor řádně zamluvili. A kdo dřív přijde, ten dřív mele. Pokud chtějí vyjádřit nesouhlas, ať si tam nakráčí v jiný den.

1 0
možnosti

Tak vy se nestydíte, že jste bránil lidem v jejich ústavou zaručených právech ? Vy si myslíte, že jako levičák máte víc práv než druzí ?  Levičáci zmrvili takřka celé 20. století. Lenin, Stalin, Trocký, Hitler, Goebels, Gottwald, Brežněv, Honnecker, ...a to jsem ještě spoustu známých jmen vynechal.

Bolševismus, komunismus, Nationalsozialismus, Maoismus, socialismus všech zabarvení, zelená verbež,.... rudá pakáž, .... celé století zmrvili a vy k nim patříte. To se opravdu nestydíte ?

10 0
možnosti

Zapomel jste na Vejklava Klause a Milose Seemanna.

0 0
možnosti

Chlapče, chlapče... už ťa (a tebe podobných) vidím, ako budeš kvičať, keď sa niekto rozhodne porušovať zákon (a byť na to hrdý) a obmedzovať teba. A môže sa to stať skôr, ako si myslíš.:-P

10 0
možnosti

Obor Vašeho studia a Vaše aktivity mezi zelenými ekoteroristy, kteří jsou z hlediska exaktních věd zcela mimo mísu a jen škodí kudy chodí - mluví samy za sebe.

11 1
možnosti

Ještě - nevím, zda je to korektní, - ale Váš vzhled mi nesmírně připomíná onoho - jak jen se jmenoval v tom Tankovém praporu  - Jasánek?

4 1
možnosti

J55a10n 14P13a86l30l34a69s

3. 5. 2015 19:54

Nu, pane autore, pokud se Vám nelíbí demokracie (a přiznám se, že mně taky moc ne), tak vymyslete něco lepšího. Já na tom makám už léta a pořád nic…

Do té doby jste povinen dodržovat zákony. A při jejich porušení není žádný zákrok proti Vám nepřiměřený!

11 0
možnosti

Aha, takže když vy na někoho ukážete prstem a řeknete "to je nácek", tím okamžikem dotyčný pozbývá občanských práv - zatímco Vy jste oprávněn v zájmu Jediné Pravdy porušovat zákon ... 

-

Hm. 

A kdepak se ve Vás vzala ta neskutečná povýšenost? Co když je to obráceně? Co když to nejsou ti "náckové" ale Vy, kdo by měl se svými názory akorát tak zalézt domů a tiše šoupat nohama?

34 1
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3497x
Člen předsednictva Strany zelených, působí na Ústavu religionistiky na Masarykově univerzitě v Brně.

Seznam rubrik