Diskuse

Jak (ne)řešit problém bezdomovectví

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J75a39n 18R25á62ž

3. 8. 2014 19:31

Problémy lidí, kteří se rozhodli být absolutely  free, nevázat se na byt, abstrahovat zákony i společenské normy,čili vybrat si život jehož smyslem je otravovat druhé,  se nepodařilo nikde na světě vyřešit. Ryze křesťanský humanismus nám velí, zabezpečit jim základní(!!) lékařskou péči a ubytování v teple,když je venku mráz. Ale cokoliv jiného jim poskytovat považuji za nesmysl. Oni se rozhodli tak žít. Srdceryvné zkazky, ze za to nemohou, mne nepřesvědčí, abych je litoval. Je to stejné, jako bych měl litovat Cikána, který vstane z postele jen když jde do herny nebo na úřad pro dávky.

 Viděl jsem v Americe tisíce bezdomovců,ale kdyby si nějaký otevřel na lavičce v Central Parku lahev kořalky, rozhodně by to bylo poslední co by tam učinil. Proto nechápu jak mohou magistráty Prahy a Brna dovolit ten alkoholový a žebrajicí  humus povalovat se  kolem nádraží.

Mimochodem: Ve dne můžete v parcích NY ležet kde chcete, ale po setmění na lavičce ležet, tak  vas policajt hned budí.. Mne probudila na lavičce u Union station., kde jsem usnul, taková rána pendrekem do šlapek, že jsem je měl dva dny nateklé.

1 0
možnosti

Ne - mýlíte se... Nevím jak konkretně v Brně, ale v našem městě (a spoustě jiných) existují ubytovny, nebo noclehárny pro bezdomovce. Ale je tu jeden dost zásadní problém - nesmí se tam pít alkohol, což je pro mnohé bezďáky nepřekonatelný problém. A co teď? Oni by ti bezdomovci měli sami chtít svou situaci řešit jako první...

4 0
možnosti
Foto

Naprostá většina bezdomovců jsou lidé s diagnózou, často bez schopnosti řešit cokoli...

0 2
možnosti

V době, kdy "sběrači kovů" obvykle rychle ukradnou vše kovové (pokud to jde odmontovat nebo ulomit), je instalace uvedených nerezových zábran zbytečným vyhazováním peněz, kterých má asi brněnská radnice nadbytek.

0 0
možnosti