Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pravice je mrtvá, levice taky. A tak jsme tedy někde uprostřed ... v p.... ;-D

0 0
možnosti
Foto

Rozdělení na pravici a levici je věčné, přesněji: bude trvat, dokud bude existovat majetek soukromý a majetek státní a dokud budou státy vybírat daně. V bohatnoucí a stabilizované společnosti může přechodně pozbýt prvořadé důležitosti, zůstává však podstatou postoje občana k státu, jeho povinnostem a právům.

3 0
možnosti

problemy jsou dva -

1. na zakladni ekonomicke rozdeleni se nabalilo tolik nesouvisejicich veci, ze pojmy pravice a levice jsou dost rozmlzene

2. ani pravice ani levice neni vsespasitelna, casto je nejefektivnejsi pristupy kombinovat.

2 0
možnosti
TK

Vy jste svoji stranu pohřbili už před léty s Bursíkem, když jste zeleně, kteří by logicky i tradičně měli být orientovaní doleva, začali tlačit doprava. A pak jste s velkým údivem zjistili, že po hození levicových voličů přes palubu na vás napravo žádní nečekají. :-P

4 0
možnosti
JZ

Je to jak jste napsal - bezpečí a boj s korupcí zajímá lidi víc než nějaké ideologie. Protože když se všechny peníze rozkradou, tak na ideologii moc nezáleží, a když dojde na ohrožení holého života, tak to už na ní nezáleží vůbec. (Jak jste do toho výčtu propasoval svobodu mi není jasné.) Rozdíl oproti minulosti je, že teď už si to lidé konečně začali uvědomovat.

V tomto kontextu pak velmi směšně působí nářky zaznívající od představitelů "tradičních" politických stran a jejich příznivců, že z politiky se zcela vytrácí ideologie.

2 0
možnosti

Pravolevé vidění smazali politici "demokratických" stran dehonestací protivníků a v Opoziční smlouvě!

6 1
možnosti
JP

J81a93n 74P14i70ň92o66s

6. 12. 2017 21:28

Rozdelovani na pravici ci levici je hloupost. Kdyz uz tak, liberalove (Pirati, TOP 09, STAN), konzervativci (ODS, KDU), socialisti (CSSD), komunisti, libertariani (Svobodni), nacionalisti, fasisti atd. Nicmene ani do teto skaly ANO nikam nezapada.

0 2
možnosti
DB

Hnutí zelených vznikalo v SRN koncem 70 a začátkem 80. let, kdy jim normální občané říkali rudozelení chaoti. Pak se Zelení dostali do Bundestagu ale po chvíli si ostatní strany všimly, že je skutečně nutné se starat o životní prostředí a toto téma Zeleným sebraly a dnes toho Zelení již až tak moc na programu nemají a ani celé politici moc nerozumí.

U nás se tohle dělo později, ale výsledek je stejný. Ostatní strany také ví, že je nutné pečovat o životní prostředí. Jenže ZELENÍ již nemají co by mohli dodat. A krom toho jejich mantra s CO2 vlastně již dávno nemá oporu ve vědeckých podkladech. A krom toho jsem nikdy neslyšel ani jednoho Zeleného, který by si stěžoval na ničení životního prostředí světovým námořním loďstvem, letadly, a raketami...........a to jak civilními tak vojenskými.........zdá se tedy, že Zelní již odsloužili.........to ani nemluvím o tom, že o životním prostředí jsem psal já sám SVOČ před více než 40 lety, tedy podstatně dříve, než se vůbec nějaký zelený někde u nás objevil......

Takže co?

5 0
možnosti

Zatímco se všechny strany skutečně tlačí do středu a je tam přetlak, tak bohužel se většina z nich tlačí na ose svoboda/regulace k o dost větším regulacím.

Co se Zelených týče, pro ekonomicky vzdělaného člověka by měli být nevolitelní. Bohužel, jsou lidé co na hodinách ekonomiky nedávali pozor a není jich málo

8 0
možnosti
PK

No zelení již předvedli svůj um v minulosti,,,,,,děkuji , ne..!

7 0
možnosti
PV

Popsany pohled na pravoleve deleni mi pripada adekvatni dnesku, svet je "sedy" a ne cernobily. Co se tyce Vasi strany, jeji smulu vidim v tom, ze kdyz prijde senejakymi enviromentalnimi napady, pak je jejich napad vykraden a pretransformovan v nejakou zhovadilost, na ktere vetsina populace prodela a nasledky si za odnese Vase strana jako iniciator, neb neumi vysvetlit (nebo malo "tlaci na pilu" pri projednavani), ze oni nejsou tim, kdo poslal v pocatku dobry napad do kopru. Solarni farmy na urodne pude, devastace pudniho fondu pestovanim kukurice na spalovani v bioplynkach, devastace pudy pestovanim repky na biopaliva - predpokladam, ze tohle nebyly puvodni zamery ve vyuzivani slunce ci biomasy.

Dale tu mame neschopnost strany se distancovat od spolku jako Deti Zeme, Jihoceske matky, ... A nakonec jeste problem s tragickym personalnim obsazenim vedeni Vasi strany.

5 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3497x
Člen předsednictva Strany zelených, působí na Ústavu religionistiky na Masarykově univerzitě v Brně.

Seznam rubrik